Top

De vakkenners van Alfabet: Stan Hoekjen, werkvoorbereider

Bij Alfabet Reclame werken mensen die stuk voor stuk gespecialiseerd zijn in een bepaald vak: echte ‘vakkenners’. Van grafische vormgeving tot autoreclame en van drukwerk tot standbouw. Deze maand uitgelicht: Stan Hoekjen.

“Na mijn opleiding bouwkunde, ben ik als timmerman begonnen bij een bouwbedrijf. Na 1 jaar timmerman ben ik als bouwtechnisch tekenaar aan de slag gegaan. Al snel bleek dat een kantoorbaan niet helemaal bij mij paste. Toen ik op de functie van werkvoorbereider bij Alfabet gewezen werd, was ik meteen enthousiast. Hoewel ik geen ervaring heb in reclame- en signbranche, heeft deze functie toch raakvlakken met mijn opleiding en vaardigheden. Vooral mijn technisch inzicht komt hier goed van pas.

Ik ben bij Alfabet verantwoordelijk voor een goede doorstroming van alle opdrachten. En zorg ervoor dat alles compleet en duidelijk is voor mijn collega’s van montage. Het is aan mij om hen daarin te ontzorgen. Ik ben met veel verschillende dingen tegelijk bezig. Ik bestel de benodigde materialen, werk de technische uitvoering uit, controleer de binnengekomen materialen en zorg dat alles voor de opdrachten verzameld wordt.

“Ik ben bij Alfabet verantwoordelijk voor een goede doorstroming van alle opdrachten.”

Dit gaat in overleg met veel collega’s binnen Alfabet. Ik bespreek met verkoop de opdrachten en bepaal samen met de collega’s van de uitvoering, het plan van aanpak voor montage. Dit maakt deze functie zo leuk. Je werkt veel samen met je collega’s om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Zo komen we samen tot de mooiste resultaten voor onze klanten!

Daarnaast vind ik de afwisseling leuk. Geen dag is hetzelfde. Ik kan bezig zijn om een gevel in te meten, materialen ophalen of bestellen, om vervolgens een order door te spreken op technische uitvoerbaarheid. Ook spring ik af en toe ook bij in de productie. Dit kan inhouden dat ik platen op maat zaag of timmerwerk verricht. Het kan ook zo zijn dat ik een dag mee ga op standbouw. Die afwisseling en de vrijheid om mijn eigen dag hierin in te delen vind ik fantastisch.“

Benieuwd naar onze andere vakkenners?

  Bekijk ons blog