Top

De vakkenners van Alfabet: Mirjam Veneman, grafisch vormgever

Bij Alfabet Reclame werken mensen die stuk voor stuk gespecialiseerd zijn in een bepaald vak: echte ‘vakkenners’. Van grafische vormgeving tot autoreclame en van drukwerk tot standbouw. Deze maand uitgelicht: Mirjam Veneman, grafisch vormgever.

Mirjam is 41 jaar en komt uit Vroomshoop. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. Inmiddels is ze al zo’n achttien jaar werkzaam bij Alfabet Reclame.

“Ik ben hier terecht gekomen dankzij een volleybalvriendin. Zij werkte bij het toenmalige Ten Design en wist dat ik hetzelfde werk deed als zij. Toen er bij hen een vacature vrijkwam heeft ze mij gevraagd of ik wilde komen solliciteren. Ik werkte destijds bij een ander bedrijf, waar ik na mijn studie terecht was gekomen. Mijn werk daar was leuk, maar er zat ook weinig afwisseling in. Ik wilde me graag meer bezighouden met vormgeving, dus ik heb toen de stap gewaagd om te gaan solliciteren bij Ten Design (het reclamebureau dat later samen zou gaan met zusterbedrijf Alfabet Reclame). Inmiddels werk ik hier alweer zo’n achttien jaar.”

“Wat ik leuk vind aan het werken bij Alfabet, is dat ik hier veel vrijheid heb. Ik kan zelf veel dingen invullen qua vormgeving. Ook het rechtstreekse contact met de klant om samen met hen aan hun vragen en wensen een invulling te geven vind ik geweldig. Ik zit graag bij mensen aan tafel om daarna hun vraag te vertalen naar een mooi ontwerp. Ook is de samenwerking met collega’s hier prettig. Iedereen vult elkaar naadloos aan, ieder met hun eigen vakkennis. Het werk heeft veel diversiteit, dus we zijn nooit specifiek bezig met het maken van één product. In plaats daarvan maken we allerlei verschillende dingen en verandert ons werk continu. We zijn elke keer weer bezig met iets anders. Die diversiteit vind ik het leukst. Sinds we verder zijn gegaan onder de naam Alfabet Reclame is voor mij de vormgeving van ook belettering en standbouw toegenomen. Daarbij komen ook dingen kijken zoals 3D-werk, inrichtingen en interieurs. Hierdoor wordt je kennis en vakgebied veel breder. Dat maakt het werk hier zo interessant. Er komen telkens weer nieuwe dingen die we kunnen gaan ontdekken en waar we over na kunnen denken.”

“We zijn elke keer weer bezig met iets anders. Die diversiteit vind ik het leukst.”

“Een klus die mij altijd is bijgebleven is de stand die we hebben gemaakt voor Heuver. Voor mij was dat toen best wel een uitdagende opdracht, omdat ik op dat moment qua standbouw eigenlijk veelal eenvoudigere stands had ontworpen. De stand van Heuver moest een opvallende stand worden en het moest out-of-the-box zijn. Uiteindelijk is de stand gerealiseerd naar het idee dat ik in eerste instantie al in gedachten had. Er was dus bij het eindproduct nog weinig aan veranderd. Dat vond ik erg leuk om te zien.”

“Alfabet blinkt uit in de ervaring en kennis van de mensen die hier zitten. Die mensen zijn allemaal echte vakkenners. Iedereen is goed in zijn of haar vakgebied en ook de samenwerking daartussen is uitstekend. Wij zijn daar ook best dynamisch in. We proberen nieuwe markten te ontdekken en nieuwe items te vinden waarmee we bedrijven en particulieren kunnen bereiken.”

“Iedereen is goed in zijn of haar vakgebied en ook de samenwerking daartussen is uitstekend.”

Benieuwd naar onze andere vakkenners?

  Bekijk ons blog