Top

De vakkenners van Alfabet: Chris Froon, grafisch vormgever

Bij Alfabet Reclame werken mensen die stuk voor stuk gespecialiseerd zijn in een bepaald vak: echte ‘vakkenners’. Van grafische vormgeving tot autoreclame en van drukwerk tot standbouw. Deze week uitgelicht: Chris Froon, grafisch vormgever. 

Nadat Chris 14 jaar geleden zijn opleiding Grafische Vormgeving aan het Grafisch Lyceum in Utrecht en Rotterdam afrondde, kwam hij bij het toenmalige Ten Design terecht, het reclamebureau dat later samen zou gaan met zusterbedrijf Alfabet Reclame. Alfabet Reclame is een creatieve fabriek waar ideeën en concepten vertaald worden naar visuele uitingen.

Werkzaamheden
“Binnen Alfabet Reclame ben ik samen met Mirjam Veneman verantwoordelijk voor de grafische vormgeving van diverse uitingen: van standbouw en interieuraankleding tot huisstijlen en brochures. Wij zijn betrokken bij het gehele traject: van de eerste gesprekken met de klant tot het productiegereed maken van onze ontwerpen. Mijn gemiddelde werkdag ziet er daarom altijd anders uit. Ik moet van verschillende disciplines wat afweten, maar ook van verschillende soorten software. Zo presenteren wij onze stands altijd in de vorm van een 3D-impressie. Hiervoor gebruiken wij 3Ds Max. Het uitzoeken van hoe we onze ideeën voor bijvoorbeeld een meubel of een stand zo mooi mogelijk kunnen presenteren vind ik tevens een erg mooie uitdaging.”

“Wij zijn betrokken bij het gehele traject: van de eerste gesprekken met de klant tot het productiegereed maken van onze ontwerpen.”

Gevarieerde baan
“Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat ik creatief bezig kan zijn, maar tegelijkertijd ook moet zorgen dat de boodschap van een klant zo duidelijk mogelijk wordt uitgedragen. Ik vind het interessant hoe de combinatie van een boodschap en de uitstraling samenkomen in dit vak.
Daarnaast zorgt de diversiteit in communicatiemiddelen voor leuke uitdagingen. Zo kun je het ontwerp van een stand niet op een zelfde manier benaderen als, bijvoorbeeld, een brochure. Een stand moet opvallen in een drukke beurshal terwijl men een brochure van dichtbij bekijkt.”

Volledig ontzorgd
“We werken samen met diverse bedrijven die wij volledig ondersteunen in hun communicatie. Voor die bedrijven wordt het als prettig ervaren om met één partij samen te werken die ze kunnen benaderen voor de vormgeving én de technische realisatie. Dit in combinatie met de korte lijnen zorgt ervoor dat we vaak erg snel kunnen schakelen.
Voor onze klant Obimex hebben we bijvoorbeeld gewerkt aan de uitstraling van hun webshop ‘afvoegen.nl‘. Hiervoor hebben we eerst een huisstijl ontwikkeld, die we vervolgens doorvoerden op brochures, flyers, social media en het wagenpark. Dit wagenpark werd in eigen huis van belettering voorzien.”

“Kortom, na zoveel tijd hoef ik me nog steeds niet te vervelen. Elke dag is anders en brengt een nieuwe creatieve uitdaging. In ons vak blijf je ontdekken en leren.”

“In ons vak blijf je ontdekken en leren.”

Meer weten over onze vormgeving?

  Vormgeving