Top

Rotondekunstwerk voor het Obimex ondersteuningsfonds

Obimex is een familie­bedrijf met een traditie die teruggaat tot 1975. In de loop van die jaren is er binnen de onderneming een cultuur gegroeid van samenhorigheid en zorgen voor elkaar.

Met de oprichting van het ‘Obimex Ondersteuningsfonds’ wil Obimex deze positieve eigenschappen breder trekken dan binnen het bedrijf. Dit doen ze o.a. door zich actief in te zetten voor instanties die het leven van kwetsbare groepen in stad Almelo verbeteren.

Rotonde adopteren
Met het adopteren van een rotonde aan ‘de Broekerheide’ wil Obimex een bijdrage leveren aan een verzorgde openbare ruimte en tevens uitdragen waar het Ondersteuningsfonds voor staat.

Alfabet is gevraagd een ontwerp te maken voor de aankleding van deze rotonde. De vraag van Obimex was om diverse thema’s waarvoor het ondersteuningsfonds staat hierin te verwerken. De cortenstalen objecten zijn gerealiseerd en geplaatst door Nijdeken grafeer- en freestechniek.

"De thema’s die op het kunstwerk worden aangestipt zijn ‘Zorg’, ‘Sport’ en ‘creativiteit / expressie’. De objecten zijn gemaakt van gefreesd cortenstaal."

Chris Froon

Meer werk zien?

Klik hier!