Top

Houd de hitte buiten met zon- en warmtewerende folie

Met het voorjaar in zicht wordt het tijd om te denken aan warmtewering. Zon- en warmtewerende folie voor ramen biedt een effectieve oplossing. Deze folie reflecteert namelijk zonlicht en warmte. Hierdoor blijft het binnen aangenaam, zonder dat je de airco overmatig hoeft aan te zetten.

De werking van zon- en warmtewerende folie

Warmtewerende folie is ontworpen om een groot deel van het zonlicht en de warmte te reflecteren, voordat deze door het glas kan komen. Dit wordt gedaan door een dunne laag metaaldeeltjes die in de folie zijn ingebed. Deze metaaldeeltjes reflecteren zowel licht als infrarode straling. En daardoor blijft de warmte dus buiten!

Bespaar energie

Door te investeren in deze werende folie profiteer je niet alleen van natuurlijk licht zonder de negatieve effecten zoals oververhitting en verhoogde energiekosten. De folie zorgt ook voor een significante vermindering van de warmte-inname. En dat leidt weer tot lagere energierekeningen en een verminderde CO2-uitstoot.

Bescherm je interieur

Een ander groot voordeel van de werende folie is de bescherming tegen uv-stralen. Deze stralen kunnen meubels, vloeren en textiel beschadigen door verkleuring en veroudering. De folie werkt als een zonnescherm voor je waardevolle interieur.

Toepassingen van zon- en warmtewerende folie

De folie is niet alleen geschikt voor woonhuizen, maar ook voor kantoorgebouwen, scholen en zelfs kassen. Overal waar overmatige hitte en licht een probleem vormen, biedt de folie een praktische oplossing. Het is een ideale keuze voor ruimtes met veel glas, waar het effect van de zon het meest intens is.

Folie aanbrengen

  • Reinig het glas: zorg ervoor dat het glas waarop de folie wordt aangebracht volledig schoon is. Vuil en stof kunnen de hechting van de folie beïnvloeden.
  • Meet nauwkeurig: meet het glas zorgvuldig en snijd de folie iets groter uit dan nodig. Na het aanbrengen kun je de randen netjes afsnijden.
  • Gebruik zeepwater: een beetje zeepwater helpt om de folie gemakkelijker te positioneren en eventuele luchtbellen te verwijderen.
  • Werk zorgvuldig: neem de tijd om de folie glad te strijken en eventuele luchtbellen weg te werken. Geduld en zorgvuldigheid leveren het beste resultaat op.

Liever niet zelf folie aanbrengen? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de vakkenners van Alfabet!

Duurzaamheid en onderhoud

Eenmaal geïnstalleerd, vereist de folie weinig onderhoud. Het is bestand tegen water en kan eenvoudig met een zachte doek en niet-agressieve schoonmaakmiddelen worden schoongemaakt. De levensduur varieert, maar met de juiste zorg kan de folie vele jaren meegaan. Daardoor is het een kosteneffectieve investering in zowel energiebesparing als comfortverhoging.

Meer informatie over zon- en warmte werende Folie?

  Neem contact op