Top

Succesvol deelnemen aan een beurs?

Organiseren van events, workshops en deelnemen aan beurzen bieden goede mogelijkheden om in contact te komen met jouw klanten, potentiƫle klanten of doelgroep. Persoonlijke benadering en contact blijft belangrijk wanneer je wil groeien. Hoe kan je er nu voor zorgen dat jouw bedrijf succesvol deelneemt aan een beurs. Hieronder een aantal tips:

 

  • Start met het selecteren aan welke beurs je wil gaan deelnemen. Bekijk vooraf heel kritisch welke bedrijven er zoal meer staan. Welk type en hoeveel bezoekers worden verwacht?
  • Bekijk met de beursorganisatie of er voor de komende editie een geschikte plaats beschikbaar is. Wat je niet wil is in een achteraf hoekje gedrukt worden.
  • Bepaal je budget. Voor de hand liggend maar meer m2 vloeroppervlak geeft (vaak evenredig) meer kosten.
  • Bepaal je doelstellingen. Beursdeelname is over het algemeen kostbaar. Zonde om niet vooraf met een gedegen plan te komen. Wat verwacht je? Wil je tijdens deelname al extra omzet genereren, ga je voor nieuwe leads of ontmoet je bestaande klanten?
  • Denk vast na over een beurs thema. Wat wil je gaan laten zien of verkopen? (wij denken hierin voor je mee)
  • Wie gaan de stand bemannen? Doe je dit met eigen mensen of huur je bijvoorbeeld een hospitality of salesteam in.
  • Wees onderscheidend! Kies voor een maatwerk stand zodat je herkenbaar en uniek kan zijn. Ga de hoogte in met je stand. Hierdoor val je extra op.

Wanneer je met een gedegen plan komt is een beursdeelname zeer waardevol. Bedenk vooraf dat het veel energie en tijd vergt (voorbereidingen, deelname en opvolging). Wees ervan overtuigd dat met de juiste inzet van tijd, budget en middelen een beursdeelname zeker de moeite waard is. Waar anders kom je in deze aantallen anders mensen tegen die affiniteit hebben met de markt waarin jouw bedrijf werkzaam is?

Mocht je interesse hebben en meer informatie willen met betrekking tot deelnemen aan beurzen.

Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met jou mee!
Neem contact op

Meer informatie over stands van Alfabet?
Alles over standbouw