Top

De vakkenners van Alfabet: Sem Boerkamp, signmaker

Bij Alfabet Reclame werken mensen die stuk voor stuk gespecialiseerd zijn in een bepaald vak: echte ‘vakkenners’. Van grafische vormgeving tot autoreclame en van drukwerk tot standbouw. Deze maand uitgelicht: Sem Boerkamp.

Voor mijn opleiding tot Signmaker moest ik op zoek naar een stageplek. Door een tip, heb ik geïnformeerd bij Alfabet creatieve fabriek.
Tijdens dit sollicitatiegesprek klikte het van beide kanten direct. Zodoende ben ik vorig jaar dan ook gestart met mijn stage in Den Ham.

Deze stage beviel erg goed. Gelukkig bleek dit geheel wederzijds te zijn! Sterker nog, tegen het eind van de stageperiode hebben we in samenwerking met school besloten mijn BOLopleiding als BBLopleiding (werken-leren) voort te zetten. Dit houdt in dat ik nu 4 dagen bij Alfabet werk en één dag naar school ga.
Ik ben blij dat ik mijn opleiding op deze manier kan voortzetten, aangezien de praktijk mij meer aanspreekt.Dit schooljaar verwacht ik mijn diploma te halen en dan full-time bij Alfabet aan de slag te gaan.

Naast mijn werk als signmaker verricht ik ook veel montage- en techniekwerkzaamheden. Zo kan het zijn dat ik de ene dag een auto aan het beletteren ben en ik de volgende dag in een hoogwerker sta om op 12 meter hoogte een gevelreclame te monteren. Die afwisseling past heel erg goed bij mij. De hele week dezelfde werkzaamheden verrichten is niets voor mij.

“Ik ben blij dat ik mijn opleiding op deze manier kan voortzetten, aangezien de praktijk mij meer aanspreekt.”

Omdat mijn werk zo afwisselend is, werk ik ook met veel verschillende collega’s samen. We hebben een leuk en gezellig team. Dat maakt het werken hier nog eens extra prettig!

Benieuwd naar onze andere vakkenners?

  Bekijk ons blog