Top

De vakkenners van Alfabet: Martin de Jonge, bedrijfsleider

Bij Alfabet Reclame werken mensen die stuk voor stuk gespecialiseerd zijn in een bepaald vak: echte ‘vakkenners’. Van grafische vormgeving tot autoreclame en van drukwerk tot standbouw. Deze maand uitgelicht: Martin de Jonge, bedrijfsleider.

Martin komt uit Nijverdal en is getrouwd met Judith. Samen hebben zij twee kinderen, Twan (13) en Tess (10). Martin begon twee jaar geleden als planner bij Alfabet en is inmiddels doorgegroeid tot bedrijfsleider.

“Voorheen werkte ik bij Catapult. Ik heb daar tien jaar gewerkt en deed daar onder andere de planning. Op een gegeven moment wilde ik eens verder kijken naar nieuwe uitdagingen. Toen zag ik bij Alfabet een vacature voorbij komen voor planner. Ik had wel eens contact met Carl, die ook bij Alfabet werkt, dus ik heb hem toen gebeld. We hebben toen een paar gesprekken gehad en uiteindelijk mocht ik hier aan de slag.”

“Inmiddels ben ik hier bedrijfsleider. Dat houdt in dat ik ervoor zorg dat alles in het bedrijf smooth verloopt en dat er een goede doorstroom is van opdrachten en de verkoop. Ook begeleid ik het uitvoerend personeel en onderhoud ik het contact met de klanten. Ik stel klanten op de hoogte en stem afspraken met ze af. Dus eigenlijk doe ik van alles wat. Ik moet overal iets vanaf weten en ervoor zorgen dat al het werk zo goed mogelijk uitgevoerd kan worden.”

Eigenlijk doe ik van alles wat. Ik moet overal iets vanaf weten en ervoor zorgen dat al het werk zo goed mogelijk uitgevoerd kan worden.

“De omgang met collega’s is heel leuk. Ik zorg ervoor dat ze hun werk kunnen uitvoeren en samen houden we elkaar gemotiveerd. We werken dan ook veel samen, omdat opdrachten natuurlijk wel moeten kloppen. Vaak is dit een wisselwerking met de verkoop. Als er iets misgaat kijken we met zijn allen naar hoe we het kunnen oplossen.”

“Ik vind het leuk om een uitdagende klus te hebben. Ooit moesten we voor een bedrijf een aantal logo’s plaatsen op verschillende locaties. Dat is al een uitdaging op zich, omdat je te maken krijgt met verschillende onderdelen. Zo moet je bijvoorbeeld een planning maken en materialen regelen. Daar kwam toen nog bij dat het ineens heel slecht weer werd. De logo’s moesten gemonteerd worden in de kou, wind en regen. Het is dan best een uitdaging om zoiets in goede banen te leiden. Toch vind ik dat wel heel leuk om te doen. Je brengt allerlei verschillende onderdelen bij elkaar. Als alles dan goed loopt haal je daar voldoening uit.”

Ik vind het leuk om een uitdagende klus te hebben.

“Wat ik een heel sterk punt van Alfabet vind, is dat de klant hier koning is. We zorgen ervoor dat de klant goed bediend en geholpen wordt en we gaan erg ver in de nazorg van bepaalde dingen. Als de klant niet tevreden is of er laat bijvoorbeeld iets los, dan lossen wij dat altijd op. Voor klanten is dat een meerwaarde, die komen daarvoor terug.”

Benieuwd naar onze andere vakkenners?

  Bekijk ons blog