Top

Inrichting autoshowroom Bouwman

Een goede autoshowroom moet aan specifieke eisen voldoen. Zo moet een showroom uiteraard praktisch zijn, maar ook uitnodigend en aantrekkelijk er uitzien. In opdracht van Patrick Bouwman hebben wij dat uitnodigende en aantrekkelijke element binnen de showroom mogen verzorgen.

Patrick gaf ons de opdracht het ontwerp en de uitvoering te verzorgen voor een invulling van de achterwand van de autoshowroom aan de patrijsstraat in Ommen. In lijn met/tot de Peugeot formule is de achterwand van ruim 20 strekkende meters voorzien van een bekleding. Een bekleding bestaande uit een combinatie van 18 mm dik spaanplaat in de diep blauwe Peugeot voorgeschreven huisstijl kleur in combinatie met textielframes voorzien van sfeerbeelden.

De textielframes zijn vlak tegen de wand aangebracht. De blauwe beplating is met een ruim diepte verschil voor de wand aangebracht. Het diepte verschil wordt versterkt door Led verlichting, wat verticaal langs de sfeerbeelden strijkt, vanachter de blauwe beplating. Het niveau verschil tussen beplating en beeld wordt versterkt door de verlichting en geeft het geheel een dynamische moderne uitstraling.

Bewegend beeld is niet meer weg te denken binnen een showroom. In de achterwand is hier dan ook een lcd scherm van groot formaat toegepast, waarop bewegend beeld wordt weergegeven. Het lcd scherm is vlak verwerkt aan de voorzijde van de blauwe beplating.

Het resultaat is een in stijl uitgevoerde achterwand, die de autoshowroom sfeer geeft en de klant een optimale beleving.

“Alfabet Reclame heb ik gevraagd binnen de voorschriften van Peugeot een ontwerp te maken voor meer sfeer en beleving binnen de showroom. Alfabet Reclame is hier perfect in geslaagd en heeft net dat extra’s weten toe te voegen aan onze showroom. Van ontwerp tot uitvoering maken ze de verwachtingen meer dan waar!”

– Patrick Bouwman