Top

Inrichting autoshowroom Bouwman

De inrichting van de autoshowroom van Bouwman is een belangrijk aspect dat zorgvuldige aandacht vereist. Dit komt doordat een goede autoshowroom aan specifieke eisen moet voldoen. Zo moet een showroom niet alleen praktisch zijn, maar ook uitnodigend en aantrekkelijk ogen.

In opdracht van Patrick Bouwman hebben wij ons gericht op het creëren van een uitnodigend en aantrekkelijk element binnen de showroom. De opdracht was gericht op het ontwerpen en uitvoeren van een invulling van de achterwand van de autoshowroom aan de patrijsstraat in Ommen.

In lijn met de Peugeot formule hebben we de achterwand van ruim 20 strekkende meters voorzien van een bekleding. Deze bekleding bestaat uit een combinatie van 18 mm dik spaanplaat in de diep blauwe Peugeot voorgeschreven huisstijl kleur. Dit gecombineerd met textielframes voorzien van sfeerbeelden.

We hebben textielframes vlak tegen de wand aangebracht en de blauwe beplating met een ruim diepte verschil voor de wand aangebracht. De Led verlichting, die verticaal langs de sfeerbeelden strijkt vanachter de blauwe beplating, versterkt dit diepte verschil. De verlichting versterkt het niveau verschil tussen beplating en beeld, wat het geheel een dynamische moderne uitstraling geeft.

Om bewegend beeld te integreren in de showroom, hebben we een lcd-scherm van groot formaat in de achterwand geplaatst. Het lcd-scherm is vlak verwerkt aan de voorzijde van de blauwe beplating.

Het resultaat is een in stijl uitgevoerde achterwand, die de autoshowroom sfeer geeft en de klant een optimale beleving biedt.

“Alfabet Creatieve fabriek heb ik gevraagd binnen de voorschriften van Peugeot een ontwerp te maken voor meer sfeer en beleving binnen de showroom. Alfabet Creatieve fabriek is hier perfect in geslaagd en heeft net dat extra’s weten toe te voegen aan onze showroom. Van ontwerp tot uitvoering maken ze de verwachtingen meer dan waar!”

– Patrick Bouwman