Top

De vakkenners van Alfabet: Johan Bos, printoperator/sign maker

Bij Alfabet Reclame werken mensen die stuk voor stuk gespecialiseerd zijn in een bepaald vak: echte ‘vakkenners’. Van grafische vormgeving tot autoreclame en van drukwerk tot standbouw. Deze maand uitgelicht: Johan Bos, printoperator/sign maker. 

“Voordat ik bij Alfabet Reclame ben gaan werken heb ik gestudeerd aan het Deltion College. Eerst de opleiding allround signmaker (niveau 3), later mediavormgeving (niveau 4). Via een docent hoorde ik dat er een vacature was bij Alfabet Reclame. Ik ben mij dezelfde middag nog gaan verdiepen in het bedrijf en heb enthousiast gebeld. Kort na dit eerste contact ben ik op gesprek gekomen met bedrijfsleider Martin. Per 1 september 2020 mocht ik starten!”

 

“Als printoperator/sign maker ben ik verantwoordelijk voor het print-, plot- en lamineerwerk. Ik ben de schakel tussen de vormgevers en uitvoerders. Ik zorg ervoor dat het ontwerp wordt uitgevoerd zoals bedacht. Ik ben dus op een andere manier creatief als een vormgever.”

“Ik kijk hoe je iets creatiefs technisch kunt oplossen.”

“Een project dat mij echt is bijgebleven is de belettering voor een bus van Veneberg Security. Daar moest hun nieuwe huisstijl op toe gepast worden. Toen heb ik bedacht om een ludieke afbeelding uit te zoeken om die op de bus te gebruiken. De klant was erg blij met het eindresultaat, dat vind ik erg leuk. Daar doen we het voor!

Ik vind het fascinerend dat we als bedrijf zo goed zijn ingericht. Iedereen heeft een eigen (onmisbare) taak. We zijn allemaal vakkenners die ergens goed in zijn.”

Benieuwd naar onze andere vakkenners?

  Bekijk ons blog