Top

Het communiceren van Corona-maatregelen binnen jouw bedrijf

Tijdens de Corona-crisis mogen winkels, vakantieparken en productie-omgevingen open blijven. Echter, worden deze wel verplicht om maatregelen te nemen om er onder andere voor te zorgen dat mensen voldoende afstand van elkaar houden. 

Het communiceren van deze voorzorgsmaatregelen kan gelukkig op een simpele wijze. Er zijn veel diverse communicatiemiddelen waar je gebruik van zou kunnen maken. Bij de vormgeving van deze middelen wordt rekening gehouden met de huisstijl van het bedrijf. Ter verduidelijking van de communicatieboodschap worden pictogrammen gebruikt.

Ten eerste zou je binnen en buiten jouw bedrijf posters kunnen ophangen waarop duidelijk te zien is aan welke voorzorgsmaatregelen jouw werknemers, klanten en/of bezoekers zich moeten houden. Ook kun je bij de ingang van het bedrijf een entreebord plaatsen waarop de voorzorgsmaatregelen gelijk al duidelijk te zien zijn.

De belangrijkste maatregel waar iedereen zich aan moet houden, is dat er 1,5 meter afstand van elkaar wordt gehouden. Deze maatregel kun je naar je klanten of bezoekers toe communiceren door vloerstickers of belijning op de vloer aan te brengen die duidelijk laten zien hoeveel 1,5 meter afstand is.

Verder zou je nog kunnen denken aan waarschuwingsbordjes om je boodschap over te brengen. Deze zouden bij de ingang geplaatst kunnen worden of in een winkel boven de kassa.
Misschien ben je zelfs wel in het bezit van een digitaal scherm. Laat hierop een afbeelding of een slideshow zien waarop de maatregelen worden uitgelegd.

Behoefte om binnen of rondom jouw bedrijf de Corona-maatregelen op een duidelijke en nette wijze te communiceren? Wij helpen je uiteraard graag!

 

  Neem contact op