Top

De vakkenners van Alfabet: Roelof Schutte, projectleider standbouw

Bij Alfabet Reclame werken mensen die stuk voor stuk gespecialiseerd zijn in een bepaald vak: echte ‘vakkenners’. Van grafische vormgeving tot autoreclame en van drukwerk tot standbouw. Deze week uitgelicht: Roelof Schutte, projectleider standbouw.

Roelof is al sinds 2006 werkzaam bij Alfabet en is destijds begonnen als montagemedewerker. Toen de werkzaamheden op het gebied van standbouw begonnen toe te nemen, groeide hij in de functie van projectleider. Dit had als gevolg dat hij op een gegeven moment meer op kantoor aan het werk was dan op locatie. Gelukkig vindt hij dat helemaal niet erg.

Steeds meer werkzaamheden
“De werkzaamheden werden op een gegeven moment steeds groter. Zo kwamen er steeds grotere stands en grotere projecten. Standbouw is vaak tegelijk, doordat je soms meerdere stands op dezelfde beurzen moet bouwen, dus dan hebben we meerdere grote projecten op hetzelfde moment. Eigenlijk komt alles wat met standbouw te maken heeft op mijn bordje terecht. Dat vind ik heel leuk. Af en toe ga ik nog met het team mee om stands op te bouwen. Die veelzijdigheid spreekt me erg aan.
Op het moment ben ik dus vooral op kantoor te vinden en daar maken we de uren wel vol. Er is nu sprake van een piek, want binnenkort is bijvoorbeeld weer de Technishow. Tijdens de vorige editie hadden we daar geen één stand en dit jaar hebben we er vier. Dat laat wel zien dat de standbouw binnen Alfabet aan het groeien is. Dit komt onder andere doordat we meer aan social media doen dan ooit tevoren. Eerder adverteerden we eigenlijk nooit voor de standbouwtak en nu wel. Daar krijg je ook veel nieuwe klanten door.”

“Dat laat wel zien dat de standbouw binnen Alfabet aan het groeien is.”

Onderscheidend zijn
“Wat ons onderscheidt op het gebied van standbouw, is dat wij veel gebruik maken van modulaire standbouw. Hergebruik staat bij ons hoog in het vaandel. Om ons heen zien we nieuwe dingen gebouwd worden die vervolgens eenmalig worden gebruikt. Wij gaan daar anders mee om en bouwen duurzamer. Iets anders wat ons onderscheid is dat de standbouw van A tot Z geregeld kan worden. We ontwerpen de stand en zorgen ervoor dat, als de klant dat wilt, de stand turn-key opgeleverd wordt. Dit betekent dat de stand volledig door ons opgebouwd wordt en wordt klaargemaakt voor de klant. Die kan dan bij aankomst gelijk beginnen met het draaien van de stand. Stands opbouwen doen wij op nationale, maar ook op internationale, beurzen. Zo zijn we laatst zelfs nog naar Spanje gereden.”

“Wat ons onderscheidt is dat de standbouw van A tot Z geregeld kan worden.”

Genieten van grote en kleine stands
“Ik heb niet één specifieke stand of beurs die me is bijgebleven. Ik kan genieten van een kleine stand van drie bij vier, maar ook van een grotere stand van tien bij vijftien. Belangrijk is hoe je ermee omgaat, welke materialen er worden gebruikt en hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Daarom vind ik eigenlijk alle stands die we maken wel mooi en ook de herhaling van sommige stands is heel leuk. Door een klein dingetje te veranderen kun je gelijk een hele stand aanpassen. Dat vind ik erg mooi.”

“Door een klein dingetje te veranderen kun je gelijk een hele stand aanpassen. Dat vind ik erg mooi.”

Meer weten over onze standbouw?

  Alfabet Standbouw