Top

Bij Alfabet Reclame werken mensen die stuk voor stuk gespecialiseerd zijn in een bepaald vak: echte ‘vakkenners’. Van grafische vormgeving tot autoreclame en van drukwerk tot standbouw. Deze week uitgelicht: Mirjam Reurink, projectleider.

Mirjam heeft de opleiding reclame- en presentatietechnieken gedaan op het Cibap en is daarna aan het werk geweest bij verschillende bedrijven in de branche. Ze begon al grafisch ontwerper en groeide uit tot projectleider. Inmiddels is ze al elf jaar werkzaam bij Alfabet.

Werkzaamheden
“Binnen Alfabet organiseer en regel ik het werk aan de voorkant. Ik ga in contact met de klant, bespreek de wensen, geef advies over verschillende mogelijkheden en laat dat uitwerken door één van mijn collega’s in een ontwerpvoorstel. Vervolgens bespreek ik dat voorstel weer met de klant en de reactie daarop koppel ik terug naar de ontwerpers. Zodra wij een aardig ontwerp hebben staan, bereken ik wat de kosten zijn om het uit te voeren en bekijk ik ook op welke manier het uitgevoerd kan worden.
Als het op uitvoering aankomt regel ik met onze montagemensen dat het ook daadwerkelijk gemaakt wordt en dat er materiaal voor binnenkomt. Zo bestellen wij bijvoorbeeld voor gevelreclame veel delen bij partijen.

Verder regel ik nog de planning samen met mijn collega Martin, zodat hij het verder kan afstemmen om het uiteindelijk aan te gaan brengen op locatie.
Zodra een project is afgerond loop ik alles weer langs met de klant en ga ik na of alles naar tevredenheid is en of er eventueel nog dingen zijn die hersteld moeten worden of anders gemonteerd moeten worden.”

“Ik ga in contact met de klant, bespreek de wensen en geef advies over verschillende mogelijkheden.”

“Het leukste aan het werk zijn de technische zaken. Eén van de leuke dingen is met name het afstemmen als je met meerdere partijen te maken hebt. En dan niet alleen intern met je collega’s, maar bijvoorbeeld ook met een bouwbegeleider, een architect of een interieurbouwer. Het is dan mooi als je samen tot een totaalproduct kunt komen.”

Meest bijzondere klus
“Eén van de meest bijzondere klussen was de inrichting van Foto Konijnenberg. Mij werd gevraagd om voor de hele winkel een inrichting en een plan te maken, met visuals en decoraties. Alles moest worden ontworpen en uiteindelijk ook worden uitgevoerd. Ik ben zelfs betrokken geweest bij het maken van de meubels.
Die manier van werken is mij vooral bijgebleven, omdat we als het ware ter plekke gingen bedenken wat we gingen doen. We stonden in een enorme hal zonder enige voorkennis en op dat moment zijn wij overeengekomen over het verlichtingsplan en over welke kleuren de wanden en de vloer kregen, enzovoorts. Uiteindelijk is het ook nagenoeg op die manier uitgevoerd.”

Het verschil maken
“Alfabet blinkt met name uit door de mensen die er werken, de specialisten binnen het bedrijf. Die zorgen ervoor dat er mooie dingen gemaakt kunnen worden, die niet standaard zijn. Door de samenwerking van die mensen komen we juist tot dingen die enorm afwijken van de standaard dingen die je normaal veel ziet bij andere bedrijven in de branche. Dat maakt wel het verschil.”

“Eén van de leuke dingen is met name het afstemmen als je met meerdere partijen te maken hebt. Het is dan mooi als je samen tot een totaalproduct kan komen.”

Benieuwd naar onze andere vakkenners?

  Bekijk ons blog